dimarts, 26 de juliol del 2011

El cançoner de... Jair Dominguez

Amb aquest post iniciem una sèrie on personatges coneguts dels Països Catalans relacionats amb el món de la cultura, la ciència o la política ens ompliran un petit formulari on ens diran: una cançó d'un artista/grup emergent en català, un clàssic de la música en català que vulguin recuperar i la cançó en català que més els hi agrada.


Comencem aquesta sèrie amb Jair Dominguez, conegut guionista de programes com Polònia, Crackòvia o Buenafuente, locutor de ràdio al programa de RAC1 La Segona Hora i autor del llibre "Jesucrist era marica". Uns altres potser el coneixereu pel seu difunt i irreverent bloc, "Guionista brillant", o per les seves agressives piulades a Twitter. Veiem a continuació les recomanacions de Jair Dominguez:

Una cançó d'un artista/grup emergent en català: "Encara no" de Pau Vallvé


Un clàssic de la música en català que ens vulguis recuperar: "Ull per ull" d'Adrià Puntí


La cançó en català que t'agrada més: No s'ha decidit per una de sola i n'ha triat tres:

"Cauen diamants damunt del mar" de Toti Soler (enllaç Grooveshark)

"Quatre barres blanc i negre" de Pau Riba (enllaç web de Catalunya Ràdio)

"Una platja molt enfora" de Fora des Sembrat (enllaç Spotify)

5 comentaris:

  1. quina gràcia que el primer entrevistat sigui el Jaïr... no vareu llegir fa pocs dies una entrada al seu bloc criticant als Manel? ei i que consti que sóc molt fan d'en Jaïr i de la Segona Hora!!!

    ResponElimina
  2. La vam llegir sí... Malgrat no compartir alguns dels arguments s'ha de reconèixer que fa un replantejament interessant. Per si algú no l'ha llegit:
    http://blogs.aragirona.cat/jair-dominguez/blog/musica-facil
    Conclusió, el nombre de fans d'un grup creix proporcionalment al nombre de detractors.

    ResponElimina
  3. La cançó és "Cauen diamants damunt del mar" i está al spotify!

    ResponElimina
  4. Gràcies Josep! Error revisat, disculpeu!

    ResponElimina
  5. Hola Jair. Sóc la Tere Llussà. Us esolto sovint a la nit; aprofitomper a fer teràpia de riure, i em funciona. Al començament estava molt pillada pels SHURMANOS però,cada cop més, diguis el que diguis em genera un esta de hilaritat sens fi... Gràcies, mano. (per cert, sóc la germana malalta de la Llussà del Versió...) .Dona-li records.

    ResponElimina